血海 Xue hai – טחול 10

מיקום: 2 צון, מעל הזווית הפנימית העליונה של הפטלה, בצד הפנימי של ברך – ירך.
איכות הנקודה: נקודת "ים הדם".
משמעות השם:
Sea of blood – ים הדם.

סיפורה של הנקודה:
תפיסת הדם ברפואה הסינית, אינה זהה לתפיסת ההמטולוגיה ברפואה המערבית.
דם ברפואה הסינית, הינה הפונקציה של יכולתו של הדם להזין את כל המערכת על פי צרכיה השונים.
עד כמה הדם מצליח בתפקידו להיות גורם מזין, משקף על איכותו של הדם, על כוחו ועל מילוי תפקידו.
וכן – הדם נשלט על ידי הלב (ששם שוכנת הנשמה shen) שדרך הדם מעביר לכל תא בגוף את דבריו ורצונו. חותמו של הלב הינו על פניו של הדם. לכן יש קשר הדוק בין הוויטליות המזינה של הדם למילוי תפקידו כמוביל המסרים של הלב לכל תאי הגוף.
הדם נאגר בכבד, ששם הוא עובר תהליך התנקות (באופן הזהה להבנה של תפקודי הכבד ברפואה הרגילה) הדם – בתהליך העוקב אחר שעות היממה, חוזר לכבד בשעות הלילה, שם הוא נאגר ומתנקה, וחוזר לפעילות שותפת במשך היום, כאשר הכבד "משחרר" אותו לגוף על פי צרכי הגוף.
הטחול ביחד עם הקיבה, הם אלו האחראיים לייצור הדם מן המזון שהאדם אוכל.
איכות הוויטאליות של הדם אם כן בנויה מאיכות המזון, ויכולת יסוד האדמה להפיק מן המזון דם איכותי.
דם איכותי משרת את המבנה כולו להזנה במובן הבסיסי, ובעיקר לחיבור של כלל חלקי המערכת לעבודה ומשותפת על ידי המסרים העוברים דרך הדם מן הלב.

על נקודה באופן יותר ספציפי:
1- הנקודה עוסקת ביכולתו של הטחול להמיר מזון לדם איכותי.
2- הנקודה קשורה להזנה של הדם – ועד כמה הוא וויטלי וזמין להיות ממד לצרכי תקשורת מערכתי של הלב למערכת כולה.
3- הנקודה מאזנת ומרפאת מצבים של פתולוגיות דם שונות (רעלים בדם, חום בדם, חיסרון הדם, חיסרון היכולת לייצר דם ועוד)
4- הנקודה מביאה לידי תנועת דם נכונה ביחס למחזור החודשי, בעיקר כאשר יש חיסרון דם, או במצבי סטגנציית דם.

סיפורו של האדם:
1- אדם שאיבד דם לאחר תאונה, או לאחר פציעה. ויש צורך לשקם ולחזק את תהליך ייצור הדם ופיזורו בגוף
2- לאחר כל סוגי המצבים של איבוד דם הגורם לחולשה או לקואורדינציה לקויה: לאחר לידה כאשר האישה איבדה דם רב, לאחר מחלה שהייתה כרוכה באיבוד דם (שלשולים דמיים)
או לאחר ניתוח, תאונה או פציעה כמו שנאמר למעלה – אז הנקודה מחזקת ומסנכרנת את תהליך השיקום של ייצור הדם ופיזורו.
3- כאשר האדם ניזון מזון לא איכותי ולא ראוי לצורכי המבניות שלו. דבר שגורם לייצור של דם לא איכותי ולא מתאים לצרכי המבניות. לנקודה יש את היכולת לשקם ולחזק באופן מסוים את איכות הדם.
הנקודה "יודעת" כיצד לשאוב מן המזון חיוניות, ולמקסם בצריכה מקסימאלית את החומרים לייצור דם, ממזון לא איכותי.
4- נקודה שיש לשקול במצבים אנורקטיים, באיבוד משקל חמור לאור תזונה לקויה, או לאור מצבים של דעיכה מערכתית לאחר דיאטות אגרסיביות כגון ניתוחים לקיצור קיבה וכיצד נוצר עקב כך ירידה דרמטית במשקל הגורם לבעיות מטבוליות ונפשיות מסוגים שונים.

סיכום: נקודה לכל ההשלכות של הבעיות הנובעות מ"דם לא מאוזן”.

מחשבה אחת על “血海 Xue hai – טחול 10

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s