條口 Tiao Kou – קיבה 38

מיקום: 8 צון מתחת לקיבה 35, אצבע צידית לטיביאה.
משמעות השם: Ribbon opening, line's opening, narrow opening
פתיחה צרה, פתיחת הקו, פתיחת התעלה

סיפורה של הנקודה: נקודה שהאיכות שלה נקבעת עקב המיקום שלה בין שתי נקודות ים הדם, קיבה – 37 החלל הגדול הגבוה – קיבה 39 החלל הנמוך הגדול.
לכן קיבה 38 – היא מעבר צר, גשר צר, בין שתי הנקודות עם החלל הגדול.
מצב זה הופך אותה לנקודה המנקזת לתוכה זרימה חזקה יותר עקב היותה כמאין שכר של צ'י הזורם אליה מקיבה 37, וממנה לקיבה 39. היא הצומת , הגשר והמעבר, כמאין מעבר צר המכווץ את הזרימה.
לכן יש בנקודה כוח מרוכז יוצר של צ'י הקיבה, אשר דיקור שלה יוצר אפקט מערכתי חזק ביותר על הקשר בין פרקים לשרירים, במישור הפיזיולוגי.
ע"פ הטקסטים הידועים, הנקודה קשורה ישירות לטיפול בבעיות כתפיים, הסיבה היא כפי שהוסבר, זהו ריכוז הצ'י שיש בה, הקשור במקביל למיקומה בגוף, במרכז הרגל, צידית לטיביאה, בצד הקדמי של הרגל.
מיקומה מגלה כי איכותו של הצ'י שיש בה, קשור להזנה ותנועה של יחסי שלד שריר, בכל הגוף, ובעיקר בכתפיים עקב הקשר בין כוח ההליכה של הרגליים ולכוח הנשיאה של הכתפיים, תהליך התומך זה בזה.

סיפורו של האדם:
1- אדם שהוא הקו מאזן בין גורמים קוטביים חזקים. כדי שאדם זה יהיה בעל הכוחות הנדרשים לחבר ולגשר בין קצוות ניגודיים, כגון – בני אדם העוינים זה את זה, או בני זוג העוברים גירושין (לא מן הסוג היפה) אותו האדם זקוק לכוחות רבים כדי להכיל את הקצוות.
אם האדם חש כי מקום זה של גישור מכביד או מקשה עליו, זוהי הנקודה שתעצים בו את היכולת להכיל את המצב.
2- אדם שיכולת התנועה שלו בחיים תלויה בשיתוף ההרמוני של גורמים שונים, כיצד הם פועלים ועובדים יחד.
חיסרון היכולת לסנכרן את אותם הגורמים, עלול להביא לעצירת התהליך – דבר הנכון בניהול פרויקטים. או כל אדם שעוסק בניהול של מערכת המורכבת מיותר משלושה גורמים שונים: מנהל בית ספר, מנהל חנות, או כל תפקיד ניהולי הקשור בחיבור הגורמים ליחידה העובדת בשיתוף.
3- אדם היודע לחסוך, לאגד, לשמור על השפע שיש לו. מתי עליו "לפתוח את הברז" ומתי עליו לסגור אותו. כאשר המוטיב שמנהל את עיקרון הסגירה והפתיחה, זהו ההתחשבות בניהול משק הבית וההזנה שלו.
אי הבנה בנושא זה, גישה לא נכונה – עושיה להוביל לפזרנות יתר, או חיסכון יתר, מובילים להזנה לא תקינה, דבר המתייחס לפרקטיקה של נקודה זו.
4- אדם שאינו מאוזן באופן ניהול הרגלי האכילה שלו. לעיתים הוא צם ולעיתים הוא אוכל בסגנון בולמי. אולי עקב אי איזון מטבולי, או עקב סגנון חיים אקטיבי ללא הרגלים קובעים, או עקב מורכבות רגשית ודימוי גוף הגורם לאדם תנודתיות באופן האכילה שלו.
דבר המוביל לבעיות מטבוליות רבות, עקב אכילה לא מאוזנת והזנת הגוף באופן המטלטל את הערכת.

סיכום:
נקודה "מעשית", עם איכות מעשית הקשורה לניהול אופן ההזנה של סוגי מערכות שונים, חיצוניים או פנימיים.
כיצד מנהלים את קצבת האנרגיה, כוח, כסף, מזון וכו' באופן החכם ביותר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s