口禾髎 Kou he liao – מעי גס 19

מיקום: חצי צון – בקו ישר – לטראלית מתעלת השולט 26- gv. מתחת לקו הנחיר, בצד החיצוני.
משמעות השם: Mouth Grain Hole – Grain bone hole. חור גרגרי בפה, גרגר בחור העצם.

סיפורה של הנקודה:
שמה של נקודה זו מתאר את מקומה האנטומי, בקרבה ל – infraorbital foramen, משם יוצאים קבוצות של עצבים המעצבבים את צדי פנים, את תחושת הפה והלסתות.

על איזה גרגר מדובר בשם של נקודה זו?
על פי התפיסה הסינית – גרגר הינה יחידת האנרגיה המרוכזת ביותר, המכילה בתוכה אנרגיה פוטנציאלית.
אותה האנרגיה הפוטנציאלית תצא מן הכוח על הפועל דרך גורם נוסף המעורר את אותה האנרגיה הפוטנציאלית לפעולה.
במחשבה הסינית – מעורר זה הינו החום, המתואר דרך האש.
דבר זה נלמד מן המילה בסינית צ'י. כאשר המרכז המילה, יש גרגר אורז הבוער בסיר מבעבע, ומתוכו עולים האדים, שהם מתארים את אותה חיוניות שהשתחררה מגרגר האורז.
לכן סיפורה של הנקודה, מלמד על כוח פוטנציאלי הממתין להשתחרר במצבים מסוימים.
מצבים אלו נלמדים מן המיקום של הנקודה, וכן מן הנקודה הבאה שתבוא ששמה Welcome" fragrance – ניחוח במתקבל בברכה".
קיים קשר בין שתי הנקודות, ובנקודה זו – המעי הגס 19, יש מאגר אנרגיה המשתחרר כאשר יש צורך לעסוק ולהיות במגע קוגניטיבי ומודע עם ריחות מעוררים שיש להם קונוטציות הנותנות לאדם עוד אינפורמציה, על הדבר שאותו הוא מריח.
זוהי נקודה המעוררת את חדות חוש הריח לדרגות גבוהות, ומאפשרת לאדם להיות מודע למידע הבא עליו עקב הריחות שהוא בה במגע איתם.
נקודה זו זקוקה לסוג של דריכות – כמעין תחושת סכנה המחייבת מן האדם יותר אינפורמציה, יותר ערנות דרכה האדם נפתח ליותר אינפורמציה ממצבו הרגיל.
דריכות זו היא ה"אש" המעוררת את הנקודה לפעולה להוציא ממנה את יכולתה להריח יותר, ולספוג דרך הריח עוד ידע על הדבר שהריח מכיל בתוכו.

סיפורו של האדם:
מתי נקודה זו הופכת באופן טבעי לפעילה:
1- מפגש של איש ואישה, מפגש ראשון של היכרות רומנטית. לעיתים חוש הריח הוא זה שיקבע עם התהליך יימשך או ייפסק אצל אחד משניהם.
המשיכה הארוטית, מאוד מושפעת מן ריח של הצד השני. וכאשר אנשים נפגשים להיכרות רומנטית, החוש הדומיננטי ביותר שיקבע משיכה או דחייה – זהו חוש הריח.
נקודה זו הופכת אז לפעילה ביותר עקב המתח הטבעי בין השניים.
אירוע מסוג זה הינו סוג הדריכות שנקודה זו זקוקה לה כדי להפוך לפעילה.
2- כל אותם האנשים העוסקים ביופי, ריחות של בשמים, מאכלים וייננים העוסקים בטעימות של יין. יש לאנשים אלו שימוש יומי בחוש הריח ובצורך להיעזר בו לשם קביעת עמדה על המוצר או מזון שהם מכינים, על איכותו ועל דרגת ההזנה שיש בו, שהריח עצמו הינו אחד מן הפקטורים הקובע את דרגת ההזנה שיש למזון מסוים.
נקודה זו פותחת את צד החוויתי שמאפשר את יכולת ההיפתחות של האדם לידע הבא מריח.

סיכום: נקודה לחיזוק יכולת העבודה של האדם עם ריח, לעליית מודעות למידע הבא עם ריח, לעלייה בבקיעות של האדם לאזור האקולוגי והחיבור עליו דרך חוש הריח.
נקודה המחדדת את חוש הריח ואת הידע הבא דרכו.
נקודה היודעת לסנכרן מידע מחוש הריח, עם סוג המידע וסוג הקונוטציות הבאות עימו.
(דבר זה חשוב ביותר בטיפול של אנשים אלרגניים הסובלים מאף סתום)

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s