ארכיטיפ של מחלות ג' – מחזור נשי וגניקולוגיה ב'

כל התופעות הגופניות, נפשיות, אנרגטיות לפני המחזור, תוך כדי או שלאחריו, מבטאות את מה שהאישה צברה בתוכה רגשית במהלך החודש החולף, שנותר בתוכה "כאבן שאין לה הופכין".
כל אותם המצבים הרגשיים שהיו אמורים לבוא ולחלוף, אך שיצרו בתוך נפשה של האישה, סטגנציה רגשית לאור סוגים רבים של התמודדויות, הופכים לתופעות גופניות, נפשיות ואנרגטיות, שדרך אותן התופעות ניתן להבין מהי ההתמודדות שהפכה מרגשית לגופנית עקב הקושי של אותה ההתמודדות.

דרך ההופעה של המחזור החודשי האישה עוברת סוג של התנקות, סוג של הטהרות מסוגי רעלים שונים ש"נתקעו" לה בנפש.
המחזור – מלבד היותו מכאניקה גופנית של ה"אבלות" על לידה שלא התרחשה, וכן ההכנה לקראת אפשרות לידה עתידית, הוא מהווה דרך של ניקוי גופני ונפשי לכל מה שהאישה צברה בתוכה ולא הצליחה לתת לו ביטוי שנכון לה ביחס לסוגי החזיתות של החיים. היה עליה "לבלוע צפרדעים" מסוגים שונים, וככל שהם נותרו ללא עיכול מתאים, התופעות הקדם ווסתיות תהיינה אגרסיביות יותר.

הינה מספר דוגמאות שכיחות:

1- כאבים בבטן תחתונה:
ככל שהכאב עוצמתי וחד יותר, הוא משקף על תסכול, על קושי לתקשר את עצמה ביחסי אנוש, בעיקר עם אנשים הקרובים עליה, אלו שהיו כביכול האמורים לדעת עליה יותר ברובד העמוק ולגלות כלפיה אמפתיה.
תסכול ביכולת שלה לתקשר עם אדם בתוך מערכת יחסים אינטימית.
בחוויה שלה – היא כמו ששומרת בתוך הבטן מטענים רגשיים שהופכים להיות נגטיביים, עקב חוסר התקשורת.

2- כאבים בגב תחתון לפני הופעת מחזור:
ככל שעוצמת הכאב חזק וחד יותר, הוא משקף על חוויה של "מלחמה הישרדותית", במהלך החודש שחלף.
קושי של הישרדות אינו בהכרח בתוך ה"ג'ונגל", לרוב חוויה זו הינה בתוך יחסי עבודה, יחסים במשרד עם המעביד או העובדים, הקשור למעמדה, או לקושי תקשורתי שיוצר חוויה מאיימת.
אפשרות לחוויה הישרדותית הקשורה לאיום כלכלי, או לאיום על החיים (ע"פ החוויה הפרטית)
גב תחתון הינו ארכיטיפ לביטחון, הישרדות ויציבות בחיים הקשורה לנושאים חומריים המהווים תחושה של יציבות וביטחון. דבר שיכול להתבטא גם ביחסים אינטימיים, אם בן או בת הזוג מהווים בעבור האחר קרש תמיכה ויציבות בחיי היום יום.

3- תחושת גודש , כאב, נפיחות בחזה:
ככל שהגודש והכאב חזקים יותר, הדבר משקף על קושי מול היותה גורם מעניק ונותן.
(החזה –שדיים, הינו האיבר בגוף האישה שהוא נושא את ארכיטיפ הנתינה. נתינה אימהית ונתינה בכלל.
התא הנפשי הקשור בנתינה, מוצא את ביטוי דרך תופעות קליניות – סומאטיות – בשדיים)
תופעות קדם ווסתיות בשדיים משקפות על קושי, קונפליקט או כעס על מקומה של האישה, בתוך יחסים משפחתיים או אינטימיים, כגורם מעניק ונותן לאחר.
יש בתוכה סוג של אי נוחות, כעס ואמביוולנטיות על מקומה כגורם מעניק.

4- מיגרנות, כאבי ראש לפני מחזור:
ככל שהכאב חזק יותר, הדבר משקף על כך שהאסטרטגיה הקיומית של האישה, הינו בניסיון להתמודד עם החיים ועולם הרגשות שלה ושל הקרובים עליה, דרך לוגיקה, דרך רציונליזציה של הרגשות.
דבר שאף פעם לא יצליח, כיוון שרגש הינו רגש, ועם מנסים לעבוד עימו דרך הראש, הדבר מוליד קונפליקטים רבים, וצדדים רבים שנותרו ללא מענה. דבר היוצר בסיכומו של יום מרמור, כעס, תסכול, חוסר אונים ועוד רגשות מסוג זה.
שהם נגטיביים באופיים, ומותרים סוג של רעל נפשי, שאף הוא עם ניסיונות של האישה לעבוד עימו רציונאלית.

5- שינויים תזונתיים, תשוקה למתוק, תשוקה לפחמימות, או תשוקה ליותר אוכל – רעב שאינו יודע שובע:
ככל שהתשוקה למזון כלשהו הינו חזק יותר, ואינו נשלט עקב העוצמה שלו, הרי שהדבר מבטא דרישה נפשית לפיצוי על הקשיים שאיתם האישה מתמודדת במהלך החודש.
אוכל הינו סוג של פיצוי, סוג של נחמה, סוג של דרך לקבל הזנה מאוד מסוימת כמו תמיכה, אהבה, שייכות, ועוד.. וכאשר הזנה נפשית זו נמצאת כחסרה, האישה מוצאת עצמה עם צורך עצום למזון כלשהו לפני מחזור כפיצוי להזנה שלא הייתה שם עבורה במהלך החודש החולף.

6- רגשות:
נשים רבות חוות סוג של עוצמות רגשיות חזקות ביותר לפני מחזור, המצבים הנפשיים השכיחים ביותר הם:
א- כעס, בדרגות שונות, מאי שקט פנימי עד להתפרצויות קשות, לרוב כלפי הקרובים להן אינטימית.
ב- עצב עד לדיכאון – מתחם רחב של קשת זו נעה בין מצבים קלים של התכנסות וניתוק למצבים קליניים עמוקים של אי רצון לחיות.
ג- מצבי רוח משתנים ולא יציבים –מצבים אלו נעים בקיצוניות ממצב למצב ללא היגיון או קשר כלשהו. במצבי קיצון האישה חשה עצמה כ"משתגעת" עקב העוצמה הרגשית ואי היציבות.

כל מצבים אלו (יש עוד גוונים רבים שלא הוזכרו) הם סמן לרגשות אלו בדיוק שהאישה חוותה במהלך החודש, אך אותם הרגשות לא בוטאו, הם נותרו מודעים, חיים, אך ללא מענה במובן התקשורתי והדהוד של החוויה הרגשית המסוימת על ידי גורם נוסף חיצוני לה, כמו משפחה, בן או בת זוג. דבר שהביא לאותו רגש העצמה ללא פרופורציות, לאור אי הקומוניקציה שלו, או לאור אי ההדהוד (אימגו) הדרוש לה.

7- עייפות, לאות, תשישות לפני מחזור:
ככל שהעייפות עמוקה יותר, היא משקפת על כמות האנרגיה שהאישה משקיעה במהלך החודש, ואותה ההשקעה חצתה את גבולות המסוגלות שלה. היא משקיעה הרבה יותר ממה שהיא יכולה, רוצה או מסוגלת. דבר שיותר תשישות מערכתית, גופנית ונפשית, כאשר יש לה את היכולת בכוח הרצון להתמודד עם דרישות החיים למרות שחצתה את גבולות היכולת הטבעית לה.
חציית גבול זה בא לידי ביטוי בעייפות לפני המחזור, וכלל שהיא חשה יותר את עומק העייפות, זהו סימן לאותה העייפות שהיא צברה בתוכה אך הצליחה בכוח הרצון להתעלם מדרגת העייפות המצטברת.

סיכום ביניים:
כל התופעות הקדם ווסתיות משקפות את מה שהאישה צברה בתוכה בחודש שחלף. תופעות שהן סוג של סיכום חודשי עם מגמה פנימית של רצון להתנקות ולעבור התחדשות לקראת מעגל חודשי נוסף.
אין כן עם תופעות חודשיות הבאות לאחר סיום המחזור. כל אותם התופעות החודשיות הבאות לקראת סיומו של המחזור או לאחר שהסתיים, משקפות על עצם הקושי הרגשי להתחיל את חודש הקרוב שוב.
סוג של קושי בהתמודדות הנוספת של חודש נוסף (דבר הדומה לדיכאון של תחילת השבוע בקרב אנשים רבים)
ע"פ הסימפטום המופיע בסוף המחזור, ניתן להבין מהו הקושי, מהו האתגר שמהווה סיבה לאי הרצון להתחיל חודש נוסף של קשיים והתמודדות.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s