שילוב בין calc carb ל- silica. בכל הספרות ההומיאופתית, כאשר מתייחסים ל – silica, מדברים על – deep acting remedy (תרופה שעובדת עמוק ולטווחי זמן ארוכים) דבר זה הינו עקב האפקט של מינראל זה על המבנה הבסיסי של עצמות, התפתחות ותהליכי התפתחות הקשורים לספיגת מזון והזנה של המערכת כולה, ועד כמה יש יעילות במערכת בכל הנוגע להזנה המערכתית. נקודות אלו נכונות גם לגבי סידן, כיסוד הומיאופתי. לכן שילוב שני מינראלים אלו מייצר תרופה עמוקה, המשפיעה על כלל חלקי המערכת ו"עובדת" לאורך זמן רב.
1- ביו ריתמוס: חולשה כללית. אין כוח, עייפות ותחושת לאות, האדם חש שהוא "סוחב" את עצמו במשך היום.
מבניות הסובלת מלחות (nat sulph)החמרה מכל סוגי האטמוספרה או מזג אוויר לח, קר או חם.
תרופה "קרה" – החמרה מקור, קושי אורגני לחמם את עצמו, מרגיש קר גם שחשוף לחום.
לעומת זאת החמרה מחימום יתר, והחמרה באופן כללי כאשר מתחמם, או שנחשף למוקדי חום.
החמרה מכל פעילות המחייבת השקעת אנרגיה: מאמץ גופני, לאחר מגע מיני, לאחר מאמץ לימודי מנטאלי ועוד… כל פעילות המחייבת השקעת אנרגיה, גורמת לתחושת "סחיטה" של המערכת, עם שיקום איטי מאוד מן העייפות לאחר מאמץ כלשהו (kali carb)
הטבה ממנוחה.
סימפטומים נוטים להופיע באופן מחזורי: המחזוריות של תרופה זו משתנה מאדם לאדם, לעיתים מחזוריות יומית, לעיתים מחזוריות שבועית או חודשית, דבר זה תלוי בדרגת החולשה המערכתית של האדם. ככל שהאדם חלש יותר, המחזוריות מהירה יותר.
יש תרופות עם מחזוריות קבוע כגון cedron, אשר בתרופה זו יש מחזוריות מדויקת בזמן הופעת הסימפטומים. דבר זה אינו כך ב calc sil, כך שמחזוריות ביו ריתמית אף היא שונה בטבעה בין תרופה לתרופה.
2- זיקה גופנית:
עיכול: עצירות כרונית, היציאות קשות ויבשות (alumina) אין תחושה של צורך ליציאות.
רעב שאינו פוסק לאחר אכילה..
ברובד המערכתי: אין ספיגה תקינה במעיים, דבר הגורם לבעיות של תת תזונה, ללא קשר לאיכות המזון הנצרך (avena sativa)
החמרה מאוכל קר, דחייה מחלב, והחמרה מחלב. דחייה מבשר.
צמא ללא פרופורציות, צמא עצום (phos. Sulph. Nat mur)
עור: אחת מן התרופות המרכזיות לאקנה ווליגריס בגיל ההתבגרות, פצעים גדולים, מוגלתיים, כואבים, עם צבע כחלחל סביב האזור המודלק (key note)
שלד: כאבים בעצם הזנב, אזור זה רגיש, כואב, נוטה להיפגע בחבלות קלות יחסית, דבר זה ניכר בנשים לאחר לידות, כאשר עצם הזנב משנה את מיקומו, דבר הגורם לשינויים באגן ולכאבים שלא מבריאים לבדם (עקב זמן שחולף, ספורט מחזק ועוד..)
שיניים חלשות, ריקבון מהיר של האמייל בילדים, שיניים בצבע שחור בילדים.
ציפורניים חלשות, גדלות לאט, נשברות קלות, נקודות לבנות גדולות על הציפורניים (silica. Graphitis)
נשים: מחזור ארוך, דימום בעת הביוץ, דימום בין מחזורים – דם בהיר, זרימה חלשה איטית.
נטייה לפיברומות מדממות ברחם, הרחם מרגיש כבד – נטייה לצניחת רחם (sepia. Podophilium)
נשימה: סינוסיטיס –גודש באף, האף סתום ללא יציאת נזלת (sticta)
דלקות בכלי הנשימה גורמת לאיבוד משקל מהיר, ליחה ירוקה צהובה צמיגית (נטייה טוברקולינית)
ליחה ירוקה צהובה צמיגית, נראית בתרופה בכל מקום שיש הפרשות דלקתיות- עיניים, אוזניים ועוד..
3- נטייה רגשית:
חוסר ביטחון עצמי, קושי לעמוד מול קהל, קושי לבטא את עצמם מול קהל, תחושה שמבקרים אותם – שבוחנים אותם.
בוכים בזמן שינה, חולמים שהם בוכים וקמים מן החלום ובוכים בעת היקיצה.
דאגות – חשים דאגה, חיים בתוך דאגה, לקרובים לבריאות של עצמם ושל קרוביהם, למצבם הכלכלי, למצב הבית ומשק הבית, ובכלל הם נמצאים בתוך מצב רגשי מודאג שאין ממנו מנוחה או הפסקה, מצב זה גורם לדריכות המביאה לעייפות עמוקה, דבר המצטרף לעייפות המבנית שלהם ומוסיף עליה.
עבודה מנטאלית מאוד מעייפות אותם, הם חשים עצבות ודכדוך לאחר עבודה מנטאלית, בערב יש הקלה ממצב זה עקב הקלה מן היום שחלף ומן האחריות והמטלות שנגמרו כביכול.
בדרך כלל אנשים עסוקים ורוצים ומחפשים להיות עסוקים, כך הם פחות מוטרדים ומסיחים דעתם מנושאים כואבים המביאים לדאגה.
בספרות ההומיאופתית מופיע הסימפטום (המופיע כ key note) "מדברים עם אנשים מתים". תופעה זו נכונה בעיקר לילדים כאשר הדמיון הינו ממד פעיל וחזק מאוד בתודעה שלהם, הם שמעו סיפור ולפני השינה הם רואים דמויות מן הסיפור ומשוחחים איתו.
בדרך כלל, לא אוהבים לילה, בלילה מופיעים פחדים ,דמויות, נושאים מדאיגים ועוד.. תופעה זו מתרחשת בקרבם עקב בחלל הפנוי שנוצר לפני שינה, אז יש זמן לחשוב, לערער ולאפשר לתכנים שצצים מתוכם ספונטנית וגורמים לאי שקט של חרדה, דאגה או מראות לא נעימים.
4- גישה לחיים:
גישה זהירה, הם באופן בסיסי חשים לא בטוחים בחיים ובעצם, ולכן מפתחים גישה מאוד קונסרבטיבית, משמרת החוששת משינוי ומאירועים מפתיעים.
גישה המבקשת יציבות ללא שינוי.