חוש הריח, אבחנה מבדלת, חלק א'

MIND – SENSITIVE – odors, to:

הבדלים בין תרופות, למקום ולאופן בו הן מגיבות לריחות:

1- ambra grisea: חוש הריח של תרופה זו, הופך לדומיננטי כאשר היא חשופה למצבים חברתיים מביכים. כאשר מתעוררת המבוכה באדם, אז חוש הריח הופך לחד במיוחד.
במצבים בהם ambra , חשה טוב עם עצמה, לא תהיה רגישות מיוחדת בחוש הריח.
בדרך כלל תרופה זו רגישה לריחות של בשמים מלכותיים, ריח של בושם עשוי לגרום לה לסחרחורות. הריח כמו ומערפל לה את החושים והיא חשה את עצמה ללא יכולת תגובה לאור ריח מציק.

2- arsenicum album: בתרופה זו חוש הריח הופך למטריד, כאשר הם נכנסים לדריכות פנימית הנובעת מחרדות. אז החושים שלהם, באופן כללי, הופכים לחדים.
חוש הריח ב arsenicum, גורם לתחושת דחייה ספונטנית, מן הדבר שאותו הם מריחים, לרוב הריח גורם להם לאי נוחות פיזית, צמרמורות, תחושת גועל, דבר שמעורר ספונטנית רגש של ביקורת כלפי הדבר שהריחו. מגיבים בביקורת כלפי אדם עם ריח לא נעים או ביקורת כלפי בית או מקום שנראה להם לא נקי עקב הריח שיש בו.

3- belladonna: בתרופה זו יש רגישות חזקה למכלול החושי (ראייה, שמיעה, תחושה עורית) חוש הריח באופן כללי רגיש ללא קשר לדינאמיקה רגשית. Belladona מערכתי, מבני, מגיב חזק לכל החושים, וגם לחוש הריח. ריחות חזקים עשויים לגרום לכאבי ראש בתרופה זו.
בכאבי ראש הנגרמים מריחות, מצטרפת להחמרה בתנועה, אור, חום, טעמים חזקים וכל גירוי חושי נוסף אחר.
אדם יכול להיכנס למצב  של belladonna , ואז חוש הריח יהפוך לאקוטי יותר.
בדלקות אקוטיות של תרופה זו, חוש הריח מתחדד, עקב האינטנסיביות של המחלה הגורמת לעיצבוב חזק יותר, תופעה זו ניכרת בעיקר בדלקות קרום המוח.

4- coffea: לתרופה זו יש שני הביטים (כמו ל belladonna) האקוטי: מצב בו האדם באופן זמני נכנס ל coffea, אז חוש הריח הופך לחזק יותר, מן הרגישות הממוצעת היומית, דבר הגורם לכאבי ראש, סחרחורות, עצבנות, קשיי שינה, מחשבות טורדניות. אדם נכנס ל coffea, בדרך כלל, לאחר עבודה מחשבתית מאומצת, או לאחר שימוש בחומרים מזרזים לא טבעיים (קפה, סמים, ממריצים כימיים)
כרוני: אדם שהוא coffea, במבניות שלו, הינו אדם תזזיתי, נמרץ, שהראש שלו עסוק כל הזמן במחשבות, אז הצד העצבי הופך למגורה מאוד, דבר שהופך את חוש הריח לחושף יותר.
ריחות גורמים לcoffea, לאי שקט, עצבנות, חוסר שקט גופני, דבר המהווה זרז לנטייה המנטאלית המהירה שלהם.

5- colchicum: חוש ריח רגיש בעיקר לריחות של בישולים, מטבח, שמן מטוגן. הם מגיבים בבחילה לריח לא טוב. ריחות לא טובים גורמים לערפול מחשבתי. הראש מפסיק לעבוד מן הריח. ריח לא נעים בתרופה זו מוביא עד לרמה של לעילפון.

6- ignatia: תרופה זו, בעלת נטייה וזיקה גופנית לרגשיות עצבית. לכן הרגשיות הינה כללית ומערכתית. חוש הריח הופך ל"פתולוגי", כאשר האדם נפגע רגשית, אז ה"תרופה" נחשפת עם סימפטומים נוספים האופייניים לignatia'. חוש הריח הינו חלק מן המכלול של התרופה.
חוש ריח אקוטי בignatia, גורם לכאבי ראש כמו סיכה או מחט שחודר את הרכות, קשיי נשימה – האדם אינו יכול לנשום כאשר מריח ריח לא טוב, אז נשימתו נעתקת והוא חווה סוג של מחנק.
Ignatia, רגיש לריחות בני אדם, הם מסוגלים לחוש את הריחות של בני אדם בדקויות, דבר שגורם להם לחוויית דחייה מבני אדם.

7- nux vomica: חוש ריח מפותח ואקוטי עקב רגישות עצבית מערכתית. האדם רגיש לכל סוגי הגירויים החושיים.
בתרופה זו יש החמרה מריחות חזקים בכלל, הפתולוגיה הנוכחת באדם מוחמרת לאחר חשיפה לריח לא נעים, לרוב ריחות מלאכותיים או ריחות של אוויר מזוהם מאקלים אורבאני. ריחות של חומרים כימיים מאוד מחמיר את מצבם. הם הופכים לעצבניים יותר כעת חשיפה לריח לא נעים או חזק מדי.

8- phosphorus: המבניות הבסיסית של phos, מאוד חשופה, אין להם גבולות, הכול חודר אותם ומשפיע עליהם. הם מספרים כיצד נסעו באוטובוס, והריחו משהו לא טוב, והריח הזה נדבק עליהם כעת והוא אצלם, והם מריחים אותו על גופם, דבר שגורם להם לכיווץ פנימי וקושי לצאת למגע עם העולם, הם מתקלחים כדי להוציא מהם את הריח הנדבק, אך ללא הועיל. לאחר שהם עוברים להזדהות עם משהו אחר שכעת משפיע עליהם, רק אז הריח שנדבק חולף. גם בתרופה זו, יש אפשרות לעילפון עקב ריח דוחה.

9- sanguinaria: חוש הריח רגיש במיוחד בתרופה זו. בעיקר לריחות של "תעשייה" או של תבלינים חזקים. הריח גורם לכאבי ראש, תחושת סחרור ועילפון. הריח בתרופה זו חזק במיוחד ואינו קשור למבנה עצבי רגיש כמו ב coffea , למשל. יש לתרופה זו זיקה פתולוגית לאיבר האף (אלרגיות, פוליפים, נזלות כרוניות, סינוסיטיס ועוד) האף הינו איזור רגיש וכך גם חוש הריח כמימד ספציפי בתודעה שהם.

10- sepia: חוש הריח של תרופה זו הופך לדומיננטי (בעיקר בנשים) לאור שינויים הורמונאליים, sepia הינה אחת מן התרופות המרכזיות במטריה מדיקה לרגישות בריחות לאור שינויים הורמונאליים (מחזור חודש, היריון, ובעיקר טיפולים הורמונאליים) אז האישה הופכת לרגישה באופן דרמטי לריחות שונים, בעיקר לריח של בן הזוג שלה, וכן לריחות מטבח ולבשמים חזקים. הריחות גורמים לה לבחילה מיידית ולתחושת גועל.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s