המאה השביעית של האלף הרביעי 160 – 60 לפה"ס
בישראל ממלכת החשמונאים מתבססת, אך עם מלחמות בלתי פוסקות שגובות את חייהם של כל שושלת בני החשמונאים, ואף אל היותם מוכשרים וגיבורים, אין הדבר עומד להם, והם נהרגים בקרבות או בסכסוכים פנימיים. (סיפורי גבורתם של בני מתתיהו הכהן מסתכמים בספריו של יוסף בן מתתיהו, שהיה מצביא בגליל, וכתב ספרי היסטוריה מפורטים על התקופה ב"מלחמות המקבים" הוא פורט את קורותים של החשמונאים) כוחם של שושלת החשמונאים דועכת לאיטה, ולבסוף הורדוס המלך שאף הוא שייך לסוף מאה זו, לוקח את השלטון על יהודה בכוח ועורמה, משלום ציון שהיא נזר לחשמונאים.
מהלך זהה של יוזמה, כוח, חזון, והשראה, רואים גם בדעיכת האימפריה ההלניסטית יוונית, שבמאה זו הם מאבדים את כוחם לטובת האימפריה הרומית. האימפריה היוונית שהביאה יצירה עצומה לעולם וכיבושי שטחים גאוגרפיים מדהימים ( נטייה חד פסיגית של הדגניים, עליהם ייחוד מאמר בפני עצמו) מאבדת את כוחה, אין להישגיה כוח עמידות על מול האירגון המשובח של הצבא הרומי. וכן היוונים אינם מסוגלים להראות את אותה הפוטנטיות שהייתה להם בעבר, והם נכנעים לרומא.
במאה זו האימפריה הרומית משגשגת בכוחה האכזרי והמאורגן היטב, כדי להפוך את רומא לבירת העולם. דמותו של מלך נהפכת ונחשבת לדמותו של אל, ונערצת ככזאת. בתקופת הרומאים – בתוך רומא יש מהלך תרבותי של הישגים מועטים ביחס ליוון , ובולט מאוד הניוון ההדרגתי של מין חולני, עם היסטוריית מחלות רבות (לפי ההומאופתיה רומא "תרמה" רבות למיאזמה הסיכוטית, עקב המין המטורף ואורגיות המוניות שהעבירו לאנושות את המיאזמה הקשורה למחלות מין)
במזרח – "דרך המשי" שנסללה על ידי הסינים למטרות מיסחר עם המערב ואסיה, פורחת ומשגשגת. הקיסר וו – wu משושלת האן מחליט כי הגיע השעה ל"הפתח" לעולם דרך מסחר. סין הייתה עד עליו סגורה ומסוגרת ולא היה רשות לאף אינטראקציה עם שאר העולם (מוצאה של סין הינה מו הטור השני, ומעצמה זו עברה בין הטורים כברת דרך מעניינת וטרנספורמטיבית, וכאן יש עוד מהלך של שינוי שמתבטא דרך האברשניים ericales באופן והתזמון בו הם נפתחים. אופן התפתחותם מקביל לתמות של ה ericales שיוסברו בהמשך) כמו כן יש בסין במאה זו את התחלת השימוש בנייר ובספרים הכתובים על נייר על ידי צאי לון שפיתח את השיטה הראשונה לייצור נייר, דבר ששינה את כל דרכי העברת ושמירת אינפורמציה.
(בטור רביעי מתרחש מהפך של שמירת ידע, שימור ידע, איבוד ידע מאופן העברה אינטואיטיבי לאופן העברה לוגי קוגניטיבי – וזה מהפך במבנה האנושי בכלים הפנימיים של מה פעיל ומה רדום בנפש האדם)
מאה זו מתאפיינת על ידי האברשניים – ericales – קבוצה שממוקמת השורה שמינית – שורת הבגרות והצורך להוכיח אינדיוודואליות, עצמאות, יכולות של אדם בשל ואחראי, המסוגל לעשות למען עצמו ולמען משפחתו. (גם הדלועיים נמצאים בשורה זו, ההבדל ביניהם, שבדלועיים יש צורך לניהול שפע או הגירת שפע, ואילו באברשניים יש צורך לקום אקטיבית ולעשות למען המשפחה וגם ולען ה"עצמי", וזו נקודה חשובה באבולוציה שכן כאן יש התחלה של צורך לגיבוש זהות שאינה תלויה בתמיכה המשפחתית או הסביבתית)
באברשניים יש צורך גדול לעשות להוכיח את עצמם בתוצאות, אך מיקומם בטור רביעי הופך את העשייה שלהם לשמורה בתוצאותיה לטובת הרווחה המשפחתית. כך שמקומם שאדם נפרד שפועל ומשיג למען התפתחותו האישית, נפגע ופוגע האזורים בגוף שמשקפים עשייה לא פרוגרסיבית. איברי הרבייה – שדיים – פרוסטטה- ואיברי שתן, מתאפיינים בזיקה הנפשית שלהם, לעשייה בעולם במטרה להראות את הכוח הזכרי ואו הנקבי בכוחו ובפוריותו, כאשר פוריותו באה לידי ביטוי בעשייה בעולם שמראה את הזכריות הזו, כגון כיבוש, שליטה, האדרת האני של האדם, דבר שמתבטא בתרבויות יוון ורומא. Chimaphila arbutus uva ursi מתאפיינים בפגיעה באיברי המין השתן ורבייה, דבר שמאפיין את זכריותה של רומא ואת בעיות המין שהם גרמו לעצמם. וכן את הצורך לכיבוש בהיקפים עולמיים, עם דיכוי של לאומים אחרים. (דבר המתבטא בפתולוגית ניוון של הפרוסטטה אצל chimaphila )
כמו כן ב kalmia וב ledum וב ruodendron- יש בעיות של פגיעת פרקים, עצבים, ולב. דבר שמשקף את הרגישות הרבה ואת הפגיעות – וכן את הצורך לתנועה. דבר שמתבטא במגמת של ההתפשטות של המעצמות, כגון סין פתיחותה המחודשת לעולם, שעושה זאת בזהירות רבה, כאחת החוששת על עצמה. וכן על התפשטותה של רומא כאשר ה"לב" הינו הבירה היא רומא.
ב ericales יש אם כן תמות של זכריות ורצון להוכחה כלפי הבית והלאום (chimaphila) וכן עשייה חזקה עם רגישות שמה האדם יפגע בעת היותו עושה (rhodendron kalmia)