1- אנרגיה – ליקופודיום קם בבקר עם חולשה, ולאט מתאושש ממנה. בין 4 אח"צ ל8 בערב, יש לליקופודיום ירידה חזקה ברמת האנרגיה, ולכן הכול מוחמר בין שעות אלו, שכן המערכת כולה נחלשת ולכן כול מה שלא מאוזן ייחשף ביתר שאת, כגון חום עולה כול יום בשעות אלו או בעיות עיכול מרגשות באופן מוקצן יותר או כאבים שונים ורגשים יותר וכו'. לאחר מכן בשעות הלילה, ליקופודיום מקבל משב רוח נוסף ויכול משוך עד השעות הקטנות של הלילה. וכן אנו רואים את הגרף הביו ריתמי של האנרגיה של ליקופודיום – בוקר חלש, מתאושש במשך היום, נפילה חזקה אח"צ, ולאחר 8 בערב עלייה עם תחושת התרעננות. (הכלל היסודי הינו – יש אנרגיה, יש חיים. אין אנרגיה, אין חיים. לכן חשוב כל כך להבין את הביו ריתמוס האנרגטי של כל רמדי. שכן הבנה זו מלמדת מיד על הדפוס של תנועת החיים, ועל דרגת החיות שיש לאדם)
2- איברי הזיקה – א- מערכת עיכול. ב. כבד- כיס מרה. ג. מעכת השתן והגניטליה. שלושת מערכות אלו ירדו משמעותית כאשר יש ירידה אנרגטית אצל ליקופודיום. יש אפשרות כמובן שרק אחת מן המערכות תהיינה חלשה יותר, ולא שלושתן כיחידה אחת. לרוב כאשר יש חוסר איזון בכיס מרה וכבד, יש תחושת קושי לקום בבקר, עייפות של בוקר מלמדת על האפשרות לבעיות כבד וכיס מרה וסימפטום זה הינו למעשה אינדיקציה לאי תפקוד של כבד כיס מרה. ליקופודיום הינו אחד מן תרופות המרכזיות בהומאופתיה לאימפוטנציה או בעיות סביב נושא זה, כגון – שיפכה מהירה, זקפה חלקית, זרע חלש ולא פורה ועוד. לרוב בעיות אין אונות כרוניות באות ביחד עם מערכת עיכול חלשה, שכן מתוך האיכות של יצירת אנרגיה ממזון, יש למערכת כוח לפעולות רבות. ואיכות הפעולה של כבד ומערכת הספיגה של המעיים, קובע את דרגת ואת איכות הוויטאליות של המערכת כולה, ולכן גם על תפקודי המין. כך שאימפוטנציה בליקופודיום נובעת מעיכול חלש שלא יכול לייצר אנרגיה איכותית למערכת וכן מתחושת חולשה רגשית כפי שיוסבר.
3- רגשות – ליקופודיום חש עצמו קטן על מול העולם, ורוב התנועות הרגשיות של ליקופודיום נובעות מתחושה זו (בדומה ל barita carbonica – אך אצל ליקופודיום התחושה הזו תוביל לתנועה דוחפת כלשהי, כמו הרצון להיראות חזק ושופע, ואצל בריטה קרבוניקה, תחושה זו תגרום לעצירת ההתפתחות ועמידה במקום) ככל שהכוח הוויטאלי של ליקופודיום חזק יותר, יהיו יותר ניסיונות להראות מצג אחר לעולם, ולא את תושת היסוד של חולשה וקטנות מול העולם. ולכן הוא ישתמש בהרבה טכניקות על מנת שלהסתיר את מה שהוא מרגיש באמת. הוא ינסה להיראות שתלטן, או יודע ואינטלקטואל, או שרמנטי ומחזר ומפזר ניחוח של מיניות. עקב החולשה מופיעים פחדים וחרדות רבים, כגון הופעה מול קהל, או מבחנים בכלל, וכן קושי מול מצבי קונפליקט עם משהו אחר. הקושי של ליקופודיום להרגיש עצמו שווה בין גדולים, יגרום לו לעשות מעשים שייראו כמו שהוא מסוגל, אך שמגיע זמן הפירעון להתחייבויות שלו, אז הוא יברח ולא יהיה מסוגל לעמוד במה שהבטיח או במה שהתחייב עליו. ומכן קושי לכול סוגי העמידה בהתחייבויות אצל ליקופודיום, כגון בעסקים או בנישואין (ליקופודיום יברח מן החופה כל עוד נפשו בו)
4- תפיסת חיים או פילוסופיה קיומית – ליקופודיום מפתח גישה דואלית לחיים. מצד אחד הוא חש את הצורך להוכיח לעצמו שהוא מסוגל, ולכן הוא יוצא לעולם ויוזם לעצמו כל מיני התנסויות בעיקר חברתיות שיראו אות וכאדם עם כישורים חברתיים טובים. מצד שני הוא לא אוהב אנשים ומעדיף להיות לבד כיוון שהיציאה לעולם משמעותה אתגר שלבסוף מותירה אותו מותש, ולכן הוא יעדיף להיות לבד ללא כל מגע חברתי. גם עם הוא יהיה לבדו, הוא יחוש את הצורך להיות לבד אבל ליד משהו שהוא מכיר, כך שהוא לא באמת יישאר לבד או בבידוד. כך שתפיסת העולם של ליקופודיום נעה על הציר של לזמן לעצמו מהלכי חיים שאינם הולמים את כישוריו, והוא יאתגר את עצמו במכוון עם התנסויות שמחייבות את ההיפך ממנו למרות תחושת אי היכולת. (גם ל gelsemium את תחושת חרדה מול העולם ומול יכולת ביצוע, אך אצל ג'לסמיום האופן בוא הוא יזמן לעצמו את ה"קושי" יהיה באופן עדין ורך יותר ואילו ליקופודיום יזמן לעצמו התנסות עם "צלצולים") כך שהפילוסופיה המרכזית של ליקופודיום נעה על הציר של ליזום ולעשות עד למקום שבוא זה נהפך למשהו קונקרטי ומחייב.
הדיאגרמה של הלימוד בליקופודיום מראה כיצד ההשפעה של הרמדי מתחיל ברמת הכוח הוויטאלי או האנרגיה, לאחר מכן יש אפקט גופני שיוצר תנועה גופנית ספציפית לרמדי (איברי הזיקה) ואז יש התקדמות הלאה ליצירת חוויה רגשית בסיסית של האדם את עצמו, דבר שגורם לתנועה חיים שאנו קוראים לתנועה זו בשמו של הרמדי. ולאחר שיש באדם תנועה רגשית לאורך מספיק זמן, האדם מפתח סגנון חיים סביב אותה התחושה, ובונה סביבה תאוריית חיים מסוימת המתאימה לאופיו הרגשי של הרמדי.