כיצד ללמוד רמדי הומאופתי – דרך נוספת – חלק ד' – medorinum – כדוגמה

הרמדי medorinum שייך ל"נוסודות" , (נעשה מחיידק הגונוריאה- זיבה) נחשב לרמדי האקוטי של המיאזמה הסיקוטית, thuja – נחשב לרמדי הכרוני של המיאזמה הסיקוטית. רמדי זה נחשב ל"פוליקרסט" (רמדי "גדול") אך אין לו הרבה מאוד סימפטומים כמו לשאר ה"גדולים" הידועים, ולכן כאשר מוצאים משהו ממנו אצל המטופל, סימפטום זה מקבל יותר משמעות משאר הסימפטומים ברמדי אחר.
1- אנרגיה – התנועה הוויטאלית של רמדי זה נע בין היום ללילה. מדורינום הינם אנשי לילה, הוא נהפך לחי יותר ותוסס יותר בשעות הלילה, אדם במצב של מדורינום שצריך ללמוד ולהתרכז בחומר כתוב, יעדיף את שעות הלילה הקטנות. מרגע השקיעה – יש שיפור במצבם בכול המובנים. ורואים אצלם דיכוטומיה ברורה של חלוקה בין יום ללילה. סימפטום זה מהווה סימן לתנועת הכוח הוויטאלי בהיותו מושפע ממצב זה, וכך מראה תנועה ביו ריתמית קבוע שמלמדת על מעגל דפוסי האנרגיה של אותו אדם. (כאמור – האנרגיה היא זו שמושפעת לראשונה בתהליך השינוי של האורגניזם)
2- איברי הזיקה של מדורינום – המערכת היורו גניטאלית. יש הרבה האפשרויות קליניות לתופעות שונות ברמדי זה, נטייה לדלקות שתן חוזרות, הפרשות ווגינאליות עם ריח של דג קרוב, קונדילומה והרפס גניטליה, נטייה והיסטוריה של הדבקות במחלות מין כמו מחיידק הכלמידיה, בעיות פרוסטטה ודליפת נוזל פרוסטטה ועוד. יש נטייה כמו כן להפרשות, לרוב דרך האיברי מין או דרך הפה והגרון, עם ליחה צמיגית מאוד כמו גוש דחוס. במקרים הכרוניים יותר יש נטייה לבעיות לב ומחלות כלי דם סביב הלב.
3- רגשות – תשוקה בכול מה שהם עושים וכן נטייה להקצנה שדוחף אותם למצבים קיצוניים בכול מה שהם עוסקים אתו, לחיוב ולשלילה. הם צריכים להתנסות בהכול ולהרגיש את זה על בשרם ממש, למוד מנטאלי או לשמוע על משהו מניסיונו של האחר, לא יועיל לטיפוס מדורינום, הוא ירצה לחוות את זה בעצמו ועל בשרו. יש בתוכם תחושת מתח ואינטנסיביות שגורם לתנועה ולרצון לפרוק את העוצמה הפנימית, עקב עוצמה זו – הם לא תמיד יצליחו לתקשר את עצמם באופן שמובן לאחר – ויש אפשרות להרבה קשיי תקשורת וחוסר הבנה למה שהם התכוונו או לאייך שהם מבינים סיטואציות חברתיות . הם נמשכים לחיי לילה, כלומר מסיבות, מין מזדמן, חלופת זוגות, ועוד – הכול סביב הרפתקאות של חיי לילה. (מכאן האהבה של מדורינום לים)
4- תפיסת חיים – או תודעת מדורינום. אם הרמדי נהפך ל"שיכבה" בתוך האורגניזם, כלומר שהנטייה למצד של מדורינום קיים לאורך זמן רב באדם מסוים, הוא יפתח גישה מחוספסת ונהנתנית. הוא יאמין בלהיות ישיר ובוטה, ויראה את זה כ"מעלה" שלו ויתרון שיש לו על פני האחר, הוא יהיה קשוח ואינטנסיבי, ויפתח גישה חמת מזג ומתפרצת. יחד עם זאת הוא עשוי להימשך לכול מני ווריאציות של "רוחניות" ולהיראות כאדם נאור ומפותח. הוא יפתח תפיסה של מחוספסות גם לגבי מערכות זוגיות, ויאמין בצורך להראות "קשוח" כלפי בת זוגו – "שכן קח הן אוהבות אותי" – קח הוא יחשוב.

בדוגמא זו אנו רואים כי הרמדי מופיע דרך ארבע רמות – לראשונה באספקט אנרגטי, ולאחר מכן יש שינוי פיזיולוגי שמייצר את איברי הזיקה של הרמדי, ואז נוצר הטייה במערכת שיוצר נטייה רגשית מסוימת, ואם נטייה זו קיימת במערכת לאורך מספיק זמן, אזי נוצרת תפיסת קיום או פילוסופית חיים של "רמדי".

לא תמיד רואים את כול הפרמטרים של הרמדי במטופל, לעיתים רחוקות רואים את כול ארבעת רמות, אך אם רואים רמה אחת בבירור והיא מספיק חזקה כסימפטום, או כדינמיקה, אזי יש להתחשב במה שרואים כנושא שיש לקחת בחשבון ולהתחשב בוא בשכלול הכללי של הרמדי.

במאמר הבא נביא דוגמא נוספת לאופן הבנה זה.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s